Funkciniai maisto produktai, tai produktai, turintys konkrečias savybes, priklausančias nuo jų naudojimo tikslo. Tai tam tikrų maisto sudedamųjų dalių (baltymų, amino rūgščių, riebalų, vitaminų, mikro- ir makroelementų, maistinių skaidulų ir kt.) sumažinimas arba padidinimas.

Funkcinis produktas, be maistinių medžiagų poveikio, turi: turėti teigiamą įtaką žmonių sveikatai, padėti reguliuoti organizmo biocheminius procesus ir užkirsti kelią ligų vystymuisi.

PŪSLĖTASIS GUVEINIS (FUCUS)

Pūslėtojo guveinio šeimos dumbliai, kaip jūros gėrybės, neseniai pritraukė Japonijos, Australijos, JAV, Prancūzijos ir Rusijos tyrinėtojų dėmesį dėl unikalios biocheminės sudėties.

Daug jo rūšių randamos visame pasauliniame vandenyne.

Guveinis per trumpą laiką sukaupia rekordinį biologiškai aktyvių medžiagų kiekį, todėl jis yra patrauklus produktas gelio ir kosmetikos gamybai.

JŪROS VANDUO YRA PRISOTINTAS DEGUONIMI

Tai pagreitina visus pūslėtojo guveinio procesus.

Pūslėtasis guveinis turi didesnę vertingų medžiagų, pirmiausia fukoidano, kiekį.

Pūslėtasis guveinis renkamas vasaros pabaigoje, kada jame yra didžiausias biologiškai aktyvių medžiagų kiekis. Surinktas guveinis džiovinamas. Išdžiovintas pūslėtasis guveinis smulkinamas ir naudojamas maisto papildams ir kitiems preparatams gaminti.

Tai patvirtina įvairiu metu atlikti tyrimai.

Pūslėtajam guveiniui biologiškai aktyvios medžiagos yra maistas ir tam tikra prasme „dopingas“. Be jų jis neišgyventų iki kitos vasaros.

Pūslėtasis guveinis auga potvynių ir atoslūgių zonoje. Šioje zonoje yra seklių gylių ir akmenuoto grunto, kurie idealiai tinka didelėms pūslėtojo guveinio kolonijoms. Tai taip pat palengvina jo paruošimą.

Potvynių metu, pūslėtasis guveinis ilgą laiką būna ore, tai pagreitina fotosintezę. Tuo pačiu metu, kovodamas su išdžiūvimu ir ultravioletinių spindulių pertekliumi guveinis gamina labai naudingas žmonėms biologiškai aktyvias medžiagas.

Atoslūgių metu metu pūslėtasis guveinis vėl liečiasi su jūros vandeniu ir turi galimybę iš jo gauti naudingas medžiagas.

INOVATYVI TECHNOLOGIJA

Nauja technologija, pagrįsta:

ĮVAIRIŲ FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ POVEIKIU, KURIUO ATIDAROMOS DUMBLIŲ LĄSTELĖS IR IŠLAISVINAMOS MOLEKULĖS

Šis technologinis būdas leidžia išsaugoti molekules „GYVAS“


Dumblių produktai, 
pagaminti taikant šią technologiją

LENGVAI ĮSISAVINAMI

Iš aplinkos surinktos žaliavos turi būti specialiai apdorojamos, kad nuo dumblių paviršiaus būtų pašalintos gleivės, kuriose yra mikroorganizmų ir sunkiųjų metalų pėdsakų.

Unikali įranga, specialus vandens apdorojimas ir naudojamas ozonas užtikrina, kad žaliavos taptų saugiomis.

Rezultatas yra gelio tipo produktas, turintis visą spektrą biologiškai aktyvių medžiagų, kuriuo turtingi dumbliai