25,00 €
Knygos kaina nurodyta su PVM
Neturime
Džiaugsmo virtuvė“ – tai pažintinė gastronominė knyga apie viduramžių vienuolę, mistikę, Bažnyčios mokytoją, gydytoją, žolininkę, filosofę, muzikę ir šviesuolę Šv. Hildegardą Bingenietę. Tai savo epochą pralenkusi kūrėja, kurią dėl universalumo galime vadinti moteriškąja Leonardo da Vinci pirmtake. Knyga suteikia progą ne tik susipažinti su šios ypatingos moters biografija, bet ir sužinoti jos puoselėtos sveikos mitybos principus iš gamtos, suteikiančius tikro džiaugsmo. Knygoje pateikiami 56 šiuolaikiškai interpretuoti patiekalų receptai, kuriuos įkvėpė Šv. Hildegarda. 28 sezoniniai augalai iš mūsų laukų, pievų, daržų ir sodų – iš pirmo žvilgsnio, neįmantrūs ir gerai žinomi, – savyje slepia neįtikėtiną gyvastį ir dar neatrastus skonius. Laikas atrasti iš naujo seniai pamirštą, gardų sezoninį augalinį maistą, kuris natūraliai gydo ir teikia džiaugsmą.
Knygoje rasite:
• Šv. Hildegardos Bingenietės biografiją
• 28 augalų istorijos ir sveikatos patarimus
• 56 patiekalų receptus, sukurtus laikantis Šv. Hildegardos patarimų, pritaikytus prie šių dienų produktų ir skonių
• 50 iliustracijų ir 15 fotografijų
Jolita Bernotienė – ekonomistė, istorijos ir gastronomijos entuziastė, Vilniaus miesto gidė, knygų „Karalienės Bonos virtuvė“ ir „Ponios Smetonienės virtuvė“ sumanytoja ir bendraautorė.
Onutė Grigaitė – gamtos mokslų daktarė, ekologė, tirianti augmeniją, knygos „Raiste“ bendraautorė, gamtos gidė.
Autorės: Jolita Bernotienė, Onutė Grigaitė
Specialiosios redaktorės: Sigita Pūkienė, Inga Migūnaitė-Kmitienė
Dizainerė: Silva Jankauskaitė
Viršelio dizainerė: Miglė Vasiliauskaitė
Istorinius receptus adaptavo: Egidijus Simutis
Leidėjas: Aukso žuvys
Išleidimo metai: 2022
Viršelis: kietas
Puslapių skaičius: 220
ISBN: 978-609-8120-88-2
Kalba: lietuvių
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.